Dzień 5
Kartoffelsalad według Karin

Składniki:
- 2 kg ziemniaków
 - 0,5 kg chudego boczku
 - 1 duża cebula
 - Kilka ogórków konserwowych – opcjonalnie
 - 2 szklanki bulionu warzywnego lub mięsnego
 - 6 łyżek musztardy
 - ¼ szklanki octu jabłkowego
 - Sól, pieprz – według uznania
 
Przygotowanie:
- Ugotowane ziemniaki pokrój w plastry. Jeszcze ciepłe zalej bulionem wymieszanym z musztardą i octem.
 - Podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Cebulę i ogórki pokrój w kostkę
 - Wszystko dodaj do ziemniaków z bulionem i dopraw do smaku. Można posypać pietruszką lub szczypiorkiem.
 - Kartoffelsalad najlepszy będzie następnego dnia, jak smaki się przegryzą.
 
SMACZNEGO!
